A kenyai választások utáni erőszakhullám és a tartós béke megteremtésére irányuló reformtörekvések - Weizman Kipkorir Lang’at, Daniel; Roboz, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A 2007 decemberi, konfliktusokkal kísért kenyai elnökválasztást követő erőszakhullám 1300-nál is több áldozatot követelt és az ezt követő megtorlások során is nagyon sok ember vesztette életét. A második elnöki ciklusára beiktatott Mwai Kibaki egyeztető tárgyalásokat kezdeményezett ugyan politikai ellenfeleivel, de ennek eredményeképpen egy gyenge koalíciós kormány jött létre, mely a mai napig irányítja az országot.