Kenya és a kényszerített reformok - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Kenya 1963. december 12-én nyerte el függetlenségét. A Brit Kelet- Afrika néven gyarmatosított ország, államalapító első elnöke, Jomo Kenyatta vezetésével hosszú időn keresztül példamutató építkezést és fejlődést mutatott egész Afrika számára.