Egy hét Afrikáról Pécsett: múlt, jelen, jövő… - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Minden év május 25-én az világ egyetlen kontinensre figyel. Ez a nap, Afrika Napja, mely ünnep minden egyes Afrikában élő ember számára, hiszen május 25-e a nemzetek közötti összetartást, a függetlenséget és az egymás számára oly fontos kölcsönös segítségnyújtást szimbolizálja. Évek óta Magyarországon is megemlékeznek a gyarmati sorból való felszabadulás afrikai napjáról.