Líbia, afrikai maszkgyűjtemény és a Titkok Kertje: Interjú Tibold Zitával - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Tibold Zita, a sikeres üzletasszony 1980 augusztusában érkezett Líbiába és mintegy négy évig dolgozott gyógyszerész technikusként a fővárosban, Tripoliban. Az akkor huszonegy éves, kíváncsiságtól fűtött lányt a kalandvágy hajtotta az észak-afrikai országba. A frissen végzett technikus akkor még nem is sejtette, hogy örökké tartó szerelem szövődik a szívében Afrika iránt. Zita azóta is visszajár a fekete kontinensre, és megszállottan hódol egyik legkedvesebb szenvedélyének, a maszkgyűjtésnek.