Interjú Dr. Kutnyányszky Valériával - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) szervezésében a IV. Önkéntes Orvosi Misszió tagjaként két orvosnő társával segített a háború sújtotta terület rászorulóin. Interjúkban őszintén vall a kongói orvos misszió tapasztalatairól és a kiwanjai menekülttáborban átélt szörnyűségekről.