Afrikai fiatalok a kultúrhéten - Radics, M. Péter; Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Az ICWiP – Pécsi Nemzetközi Kultúrhét egy 1997 óta zajló nemzetközi ifjúsági rendezvény, egy kulturális fesztivált és nemzetközi konferenciát is magába foglaló esemény. A 2010 július végén megrendezett ICWiP-re mintegy 30 országból érkezett 250 fiatal. A rendezvénynek idén is voltak afrikai résztvevői, akikkel arról beszélgettünk, milyen tapasztalataik voltak, milyennek látják a fiatalok jövőjét országaikban, és milyen élményekkel, tervekkel térnek haza.