Az arab tavasz: Marokkó, a látszólagos kivétel - Boussayer, Abdelaziz (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Mohamed Bouazizi tragédiája következtében nem csak Tunéziában, de szerte az arab világban tüntetések kezdődtek. A fiatal gyümölcsárus 2010. december 19-én gyújtotta fel magát. Egyiptomban, Líbiában, Jemenben, Algériában, Szíriában és Marokkóban számos fiatalember követte tettét.