A toubai mester - Szilasi, Ildikó Hermina (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Egy fehér ruhát viselő, fejét fehér kendővel takaró, kezeit és bal lábfejét elrejtő férfi képe, s annak szimbolikus jelentéstartalma, meghatározó Szenegál vizuális kultúrájában, és megváltoztatta az ország egy közösségének hiedelemrendszerét. A cikk bemutatja a több néven is ismert Amadou Bamba életét, vallási tanításait, bemutatva azt, hogy miképp vált ez a személy ikonikus alakká a murid vallásban és Szenegál kulturális örökségében, akinek képei az iszlám tiltása ellenére vallási szimbólumként terjedtek el a murid közösségben, áldást és szerencsét közvetítve.