Híres afrikai zenészek - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Az Afrika Tanulmányok hatodik évfolyamának második száma tovább folytatja a híres fekete kontinensbeli személyek bemutatását. Ebben a számban a pezsgő ritmusokkal jellemezhető afrikai zenék színes világába kalauzoljuk a kedves Olvasót. A cikkben olyan nemzetközi hírnévnek örvendő afrikai zenészeket mutatunk be, akik megőrizve identitásukat, kiváló előadóművészként ismertették meg a világgal az afrikai dalok és ritmusok nagyszerűségét. Mivel helyszűkében nem áll módunkban bemutatni a neves afrikai zenészek mindegyikét, jelen írás arra tesz kísérletet, hogy az élettörténetek és pályafutások rövid áttekintésével tisztelegjen a legismertebb afrikai zenészek egy körének nagysága előtt.