Híres afrikai képzőművészek és építészek - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Az Afrika Tanulmányok elérkezett a híres fekete kontinensbeli személyek bemutatásának újabb állomásához. Jelen írásban néhány olyan művészéről szerezhet ismereteket a kedves Olvasó, akik jelentős képzőművészeti és építészeti tevékenységeik révén nem hiányozhatnak a híres afrikaiak sorából. A bemutatásra kerülő hírességek mellett felvillantjuk a Makonde-fafaragás és a tingatinga festészeti irányzat jellegzetességeit.