Portré: Labanc Imre őrnagy – Missziós feladatok Ruandában és Ugandában - Besenyő, János (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
1985-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán csapatfelderítő szakon. A főiskola után 2 évig szolgált Egerben, az Egri Felderítő Zászlóaljnál századparancsnoki beosztásban, a Rajparancsnok-képző századnál. Az ott töltött 2 éves csapatszolgálat után átkerült a katonai elhárításhoz, a Katonai Biztonsági Hivatal elődjéhez. 1986–87-ben elvégezte a katonai biztonsági átképzőt, majd utána a Katonai Biztonsági Hivatal állományában szolgált l996-ig. Dolgozott biztonsági tisztként az építő ezrednél, az iparbiztonság területén, majd később a hivatal műveleti igazgatóságán, és itt is fejezte be a katonai pályafutását l996-ban. Leszerelése óta egy multinacionális cég biztonsági igazgatójaként dolgozik.