A magyar agrobiznisz lehetőségei Afrikában - Lakner, Zoltán (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
A világgazdaságban végbemenő, korszakos jelentőségű súlypont-átrendeződések új lehetőségeket kínálnak a magyar agrobiznisz szereplői számára. A hazai erőforrások, tudás és tapasztalat néhány évig még biztosíthatják, hogy határozott kormányzati akarattal, a támogatási források koncentrálásával, a különböző tárcák szoros együttműködésével kihasználjuk a világpiaci élelmiszerárak növelésében, az euroatlanti régión kívüli országok élelmiszerpiacainak bővülésében, agrár-élelmiszeripari, vidékfejlesztési és környezetvédelmi projektjeinek megvalósításában rejlő lehetőségeket.