Ringből egy iskolába: Thai boksz harcos a gyerekekért Kongóban - Horváth, Balázs (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
„Az életem hatalmas fordulatot vett, és azt kell mondanom, most érzem csak igazán, hogy élek. A Harmadik Világ hatalmas adományt tartogatott számomra, és totális szemléletváltáson estem át az elmúlt hónapokban. A társadalmi normákkal felhagyva, a kulturális sémáknak hátat fordítva bevetettem magam Afrika közepébe.”