125 és 25 év (2/2): 25 éves a Magyar tudományos Afrika-expedíció - Vojnits, András (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Az évfordulókon általában egy-egy kiemelkedő személyiség születéséről vagy haláláról emlékezünk. Esetünkben nem erről van szó: Teleki Sámuel expedíciója 125 éve érte el Afrika fehér ember előtt még ismeretlen területének legközepét, és 25 éve ismételte meg útját a Magyar Tudományos Afrika Expedíció, a II. világháború utáni időszak legnagyobb szabású és legkomplexebb magyar expedíciós vállalkozása. Vojnits András írásának második része.