Drága mulatság: Növekvő esküvői kiadások az eritreai tigrinyák körében - Tesfay, Sába (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
„Mussie esküvője két napig tartott, és átszámítva megközelítőleg 2 millió forintba került. Ebből 120 000 nakfa értékben, vagyis több mint egymillió forintért arany ékszereket vásárolt a menyasszonya számára. 2009-ben házasodott, és adósságait azóta sem tudta törleszteni.” A hozomány és az esküvői kiadások gyakran nagy terhet rónak az afrikai családokra. A kiadások viselői a nukleáris családok, elsősorban a szülők, akik vagyonosabb rokonaik segítségére is számíthatnak. A tanulmány eritreai példák tükrében megvizsgálja, hogy minek tulajdonítható a nagy kiadással járó esküvők térhódítása.