Lectori salutem - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
Idei nyári számunk központi írása a pécsi Afrika Kutatóközpont 2015 márciusi ruandai terepkutatásának egyik kiemelt kérdését járja körül: Bagi Judit doktorandusz a társadalmi nemek közötti egyenlőségről értekezik, bemutatva több civil szervezet és kormányzati szereplő munkáját, tevékenységét. Konkoly-Thege György ismét remekbe szabott fotói segítségével repít minket egy különleges afrikai helyszínre, Tunéziába, ahol az apropót egy sivatagi elektronikus zenei fesztivál adta. Biernaczky Szilárd L. S. Senghor, a nagy szenegáli költő-politikus magyarországi recepciójának adatait gyűjti egybe írásában, mely egyúttal költészetének értelmezése, valamint a négritude mozgalmat ért vádak „visszautasítása”. Tarrósy István exkluzív interjút készített Varsóban a lengyel parlament első afrikai származású képviselőjével, John Abraham Godsonnal, akit megválasztása után a „lengyel Obamaként” emlegettek. Nyári számunkat négy könyvismertető, -recenzió zárja, néhány a magyar, a frankofón és az angolszász szakirodalom berkeiben megjelent izgalmas könyvről. Jó olvasást és kellemes nyarat kívánunk! Dr. Búr Gábor főszerkesztő