Az Európai Unió szomáliai műveletei és a magyar honvédség szerepvállalása - Koszta, Zsófia (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
Szomália a nemzetközi kereskedelmet és a világgazdasági folyamatok biztonságát veszélyeztető kalózkodás térnyerése után került ismét a nemzetközi figyelem középpontjába – a félresikerült 90-es évekbeli ENSZ-missziókat követően. A tanulmány bemutatja az európai megoldáskeresést, illetve a magyar honvédség szerepvállalását Szomáliában.