Urbanizációs válság? Nyomornegyed-probléma London és Nairobi példáján - Czirják, Ráhel (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
A tanulmány célja, hogy London és Nairobi példáján keresztül bemutassa a fejlett és fejlődő világ urbanizációját, és feltárja az urbanizációs válság jelenségei közül a nyomornegyedek keletkezésének okait. Továbbá a Londonnál alkalmazott, nyomornegyed-problémával kapcsolatos beavatkozások következményeiből, napjaink urbanizációs válságával kapcsolatosan hasznosítható konklúziókat von le.