Lectori salutem - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
Őszi számunk kiemelt írása – melyet T. Horváth Attila jegyez – egy idei kelet-afrikai terepkutatás eredményeire támaszkodva, illetve több évnyi fotódokumentációból válogatva villantja fel a tanzániai nagyvárosok utcai árusainak életét. Szintén a térségből hozott egy ennél azonban súlyosabb témát Lator Anna, aki Ruandában a népirtás alatt elkövetett tömeges nemi erőszak kérdéskörét járja alaposan körbe. Lapunk alapító-szerkesztője, Tarrósy István a japán-afrikai kapcsolatok új fejezetéről ír a 2016 nyár végi hatodik TICAD csúcstalálkozót követően. Míg Brauer-Benke József cikke az afrikai xilofonok történeti és tipológiai vizsgálatára vállalkozik, a záró könyveket bemutató rovatban Benkes Mihály egy nagyobb lélegzetű elemzést, olvasószerkesztőnk, A. Gergely András egy rövidebb recenziót kínál Olvasóinknak. Mindenkinek elmélyült olvasást kívánok! Dr. Búr Gábor főszerkesztő