Magyarok Kelet-Afrikában történeti távlatban - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2021)
A magyarok aktív részvételükkel és felfedező expedícióikkal számos mérföldkövet tettek le Kelet-Afrika felfedezésében és megismerésében. A cikk részletesen bemutatja a Kelet-Afrika felfedezéséhez és megismeréséhez, történeti távlatban és sokféle területen fontos, illetve értékes hozzájárulást hozó magyar személyeket, az olyan felfedezőktől és kutatóktól mint Sass Flóra, Teleki Sámuel vagy Höhnel Lajos, a vadászokon át, az olyan orvosokig, akárcsak Mészáros Kálmán.