Janus-arcú paradigmák - Gúti, Erika; T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
A tanulmány a globális „nyelvi imperializmus” paradigma és a nyelvi/kulturális paradigma párhuzamos létezését vizsgálja az afrikai nyelvi rendszerben, amelyek önmagukban is lehetnek pozitív vagy negatív hatásokkal. A tanulmány egy másik kérdése a nagy afrikai lingua francák (pl. szuahéli) szerepe ebben a rendszerben.