Törökország és Dél-Afrika közötti kereskedelmi kapcsolatok: az elmúlt 20 év rövid áttekintése - Yetkin, Ahmet Murat (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
A 2000-es években Törökország történetében először vált képessé egyetlen politikai párt arra, hogy önállóan irányítsa az országot. A belső stabilitás megteremtésével Törökország megkezdte külkapcsolatainak kiépítését és fejlesztését. Ennek keretében Törökország úgy döntött, hogy lehetőségeket keres az afrikai kontinenssel – különösen Dél-Afrikával – való kapcsolatai erősítésére.