Valahol a milliónyi kesudiófa árnyékában rejtezik egy ország: Bissau Guinea - Nagy, Bendegúz Lóránd (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2020)
Úti beszámoló Nagy Bendegúz Lóránd tollából. „Bissau az eddigi egyetlen afrikai főváros, ahol kerekesszékkel is halálfélelem nélkül lehet sétálni, a Ceiba Hotel előtt az utcán kesudiót rágva netet és időt lopni.”