Lectori salutem - Búr, Gábor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2020)
A XIII. évfolyam második duplaszámában Tetlák Örs írásával folytatjuk a kurrens afrikai politikai folyamatokat vizsgáló rovatunkat, fókuszálva a legutóbbi dél-afrikai választásokat meghatározó megoldatlan társadalmi és közéleti kérdésekre, valamint az eredményekre és tanulságokra. Béni Alexandra írása Afrika médiareprezentációjáról ír, azt elemezve, hogy a vezető magyar hírportálok milyen képet közvetítettek Afrikáról a 2015 és 2017 közötti időszakban. Útibeszámoló rovatunkban Nagy Bendegúz Lóránd izgalmas élményeit és magával ragadó fotóit osztja meg az Olvasókkal: a nyugat-afrikai Bissau-Guineába juthatunk el a kerekeszszékes világutazó segítségével. Biernaczky Szilárd az egyik legmérvadóbb magyar Afrikanista, a 200 éve született Magyar László munkásságából a természettudományos megfigyeléseket veszi górcső alá. Papp Zoltán tervezőmérnök tudósításában a kenyai-tanzániai határon fekvő Namangában megvalósított teherbicikli projektet ismerhetjük meg, egy újabb magyar vonatkozású civil fejlesztő erőfeszítést, mely az ottélők mindennapjait tehetik könnyebbé a közeli jövőben. Könyvismertető rovatunkban olvasószerkesztőnk, A. Gergely András mutatja be Régi Tamás antropológus egyik legújabb munkáját. Még több Afrikát és jó olvasást kívánunk!